Dulceata de caise coapte

Se spala fructele si se curata de coaja. Fructele se aleg sanatoase, nu prea coapte si de marime mijlocie. Se scot samburii si se pun astfel pregatite

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg caise
  • 1 kg zahar
  • 1 jumatate de lamaie
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

Se spala fructele si se curata de coaja. Fructele se aleg sanatoase, nu prea coapte si de marime mijlocie. Se scot samburii si se pun astfel pregatite intr-un vas cu 2 l de apa, in care s-a adaugat o lingurita de bicarbonat de sodiu. Se tin numai 2 minute, apoi se scot, se spala in doua ape reci si se pun in siropul de zahar bine legat. Fructele se lasa sa stea in sirop pe marginea plitei un sfert de ora, timp necesar ca sa lase sucul din ele. Dulceata se fierbe la foc mare, se spumuieste de mai multe ori, iar cand sunt spre sfarsitul fierberii se pune lamaia taiata felii subtiri si se mai fierbe la foc mic doar un sfert de ora. Se lasa sa se racoareasca pana a doua zi, dupa care se toarna in borcane si se leaga cu celofan.

Se pastreaza in camara bine aerisita.
Alte retete de dulceata:

Dulceata de mure

Dulceata de gutui

Dulceata de smochine

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale

Invelis crocant, miez ciocolatos. Intr-un cuvant...delicioase!

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii