Dulceata de caise verzi

Se culeg caisele verzi, inainte de a se forma si a se intari miezul. Se spala si se oparesc zece minute cu apa clocotita, apoi se scot si se lasa sa s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg caise
  • 1 kg zahar
  • vanilie
  • 1 jumatate de lamaie

Mod de preparare

Se culeg caisele verzi, inainte de a se forma si a se intari miezul. Se spala si se oparesc zece minute cu apa clocotita, apoi se scot si se lasa sa se scurga. In acest timp se pune 1 kg de zahar cu doua cani de apa pe foc mic si se leaga siropul pana cand nu se mai desface in contact cu aerul camerei. Se trage vasul de pe foc, se pun caisele si se lasa asa un sfert de ora. Se fierbe dulceata la foc potrivit pana cand siropul se leaga din nou. Se parfumeaza cu vanilie cand fructele sunt fierte, se adauga lamaie taiata felii subtiri si cand este gata, se trage vasul de pe foc. Se lasa in vasul in care s-a facut pana a doua zi, cand se pune in borcane curate si uscate, se leaga cu celofan pus in doua si se aseaza borcanele in camara.
Alte retete de dulceata:

Dulceata de smochine

Dulceata de cirese amare

Dulceata de trandafiri

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii