Cum sa te poti bucura de aroma capsunelor proaspete tot anul? Urmand reteta noastra de dulceata de capsune, desigur. Este foarte aromata si usor de preparat.
Se aleg capsunele, se curata de codite, se spala bine, apoi se pun intr-un vas, in straturi, alternativ cu zaharul.
Se pun la fiert pe foc potrivit, se stropesc cu rom si zeama de lamaie. Cand dulceata s-a legat, se ia de pe foc, se indeparteaza spuma si dupa ce s-a racit se pune in borcane, dupa care se mai da la cuptor 5 minue.
Se pastreaza la cald pana a doua zi, lasandu-le sa se raceasca natural ca sa nu se strice, astfel se va conserva natural.
Dulceata de capsuni se pastreaza in locuri racoroase, ferite de razele directe ale soarelui si se serveste pe paine la micul dejun sau ca ingredient in prepararea prajiturilor sau gogosilor.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii