Cum sa te poti bucura de aroma capsunelor proaspete tot anul? Urmand reteta noastra de dulceata de capsune, desigur. Este foarte aromata si usor de preparat.
Se aleg capsunele, se curata de codite, se spala bine, apoi se pun intr-un vas, in straturi, alternativ cu zaharul.
Se pun la fiert pe foc potrivit, se stropesc cu rom si zeama de lamaie. Cand dulceata s-a legat, se ia de pe foc, se indeparteaza spuma si dupa ce s-a racit se pune in borcane, dupa care se mai da la cuptor 5 minue.
Se pastreaza la cald pana a doua zi, lasandu-le sa se raceasca natural ca sa nu se strice, astfel se va conserva natural.
Dulceata de capsuni se pastreaza in locuri racoroase, ferite de razele directe ale soarelui si se serveste pe paine la micul dejun sau ca ingredient in prepararea prajiturilor sau gogosilor.
Rețeta aceasta este una extrem de simplu de pregătit dar în același timp foarte savuroasă. Ce-i drept, am avut și...
Pui dulce în sos de soia la slow cooker Crock-Pot 4,7 LOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj