Dulceaţă de căpsuni reţetă

Dulceaţă de căpsuni reţetă. Se curata capsunile de frunze, se spala in mai multe ape reci, apoi se aseaza in vasul de dulceata, acoperite cu zaharul necesar. Primul pas catre o delicioasa dulceata de capsuni.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Dulceaţă de căpsuni reţetă
  • 5 kg capsuni
  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Se curata capsunile de frunze, se spala in mai multe ape reci, apoi se aseaza in vasul de dulceata, acoperite cu zaharul necesar.

Se lasa pana cand fructele se acopera cu sucul lor, apoi se pun la fiert pe foc mic. Cand zaharul s-a topit de tot, se mareste focul si se fierbe dulceata de capsuni cu felii subtiri de lamaie. Daca fructele nu sunt tari, se spala si se aseaza in vas, se stoarce deasupra lor zeama de la o lamaie, apoi se acopera cu zaharul necesar. Zeama de lamaie intareste fructele.


Dulceata cu capsuni intregi este deosebit de aromata, si in plus de asta se poate folosi cu succes la prajituri cu branza sau creme cu fructe intregi.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii