Dulceata de catina

Fructele de catina se spala si se amesteca cu apa, 2 linguri cu zahar si praful de gelfix. Se pun la fiert. Cand incepe sa fiarba se adauga restul c

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cani fructe de catina
  • 2 cani zahar
  • 1 pachet cu gelfix clasic
  • 50 ml apa
  • o lingura zeama de lamaie
  • un plic zahar vanilinat

Mod de preparare

Fructele de catina se spala si se amesteca cu apa, 2 linguri cu zahar si praful de gelfix. Se pun la fiert. Cand incepe sa fiarba se adauga restul cantitatii de zahar, zeama de lamaie, zaharul vanilinat si se amesteca bine. Din momentul in care incepe sa fiarba din nou se mai lasa 5 minute si se opreste focul. Se pune fierbinte in borcanele spalate, sterilizate si uscate.
Se unge pe paine cu unt. Este foarte sanatoasa si e de recomandat sa fie consumata la micul dejun. Alte retete de dulceata recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu crema caramel

Cred ca stiti cum este cand vrei ceva dulce si buuun. Asa ca astazi am cam stat in bucatarie si am prajiturit. Sunt multumita...

Prajitura cu crema caramel
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii