Ciresele se curata de samburi, dupa care se acopera cu zahar si se lasa sa stea asa 12 ore. Se pun apoi pe foc, impreuna cu zeama de lamaie, jumatate
Ciresele se curata de samburi, dupa care se acopera cu zahar si se lasa sa stea asa 12 ore. Se pun apoi pe foc, impreuna cu zeama de lamaie, jumatatea de baton de vanilie si un pahar de apa. Se lasa la fiert, pe foc mic, pana cand compozitia se leaga si se indeparteaza cu grija spuma. Dulceata se toarna apoi in borcane si se sigileaza cu capac, dupa ce s-a racit.
Se serveste dulceata dupa cateva zile.
Alte retete:
Gem de gutui Dulceata de gutui Placinta cu mere
Retete de suflet Astazi am reusit in sfarsit sa fac o prajitura cu arome de toamna,ca si vremea de afara. O combinatie...
Desert prajitura cu mere si nuciOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj