Dulceata de cirese albe

Ciresele se curata de samburi, dupa care se acopera cu zahar si se lasa sa stea asa 12 ore. Se pun apoi pe foc, impreuna cu zeama de lamaie, jumatate

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie
  • 4 pahare de cirese fara samburi
  • 1 jumatate baton vanilie
  • 1 pahar apa

Mod de preparare

Ciresele se curata de samburi, dupa care se acopera cu zahar si se lasa sa stea asa 12 ore. Se pun apoi pe foc, impreuna cu zeama de lamaie, jumatatea de baton de vanilie si un pahar de apa. Se lasa la fiert, pe foc mic, pana cand compozitia se leaga si se indeparteaza cu grija spuma. Dulceata se toarna apoi in borcane si se sigileaza cu capac, dupa ce s-a racit.


Se serveste dulceata dupa cateva zile.

Alte retete:

Gem de gutui Dulceata de gutui Placinta cu mere

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...