Ciresele se curata de samburi, apoi se pun intercalate cu zaharul intr-un vas mare. Se lasa de seara si pana a doua zi dimineata. Se pune vasul pe fo
Ciresele se curata de samburi, apoi se pun intercalate cu zaharul intr-un vas mare. Se lasa de seara si pana a doua zi dimineata. Se pune vasul pe foc apoi, se stropesc ciresele cu rom, se adauga vanilia si felii de lamaie. Se lasa la fiert pana se leaga siropul, apoi se ia dulceata de pe foc, se curata de spuma, iar dupa ce s-a racit, se pune in borcane.
Se serveste ca atare ori se poate folosi la creme si prajituri. Alte retete de dulceata:
Dulceata de nuci verzi Dulceata de smochine Dulceata de visine
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii