Dulceata de cirese amare

Ciresele se curata de samburi, apoi se pun intercalate cu zaharul intr-un vas mare. Se lasa de seara si pana a doua zi dimineata. Se pune vasul pe fo

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cirese amare
  • 1
  • 250 gr zahar
  • 1 lamaie
  • 1 jumatate baton de vanilie
  • 50 ml rom

Mod de preparare

Ciresele se curata de samburi, apoi se pun intercalate cu zaharul intr-un vas mare. Se lasa de seara si pana a doua zi dimineata. Se pune vasul pe foc apoi, se stropesc ciresele cu rom, se adauga vanilia si felii de lamaie. Se lasa la fiert pana se leaga siropul, apoi se ia dulceata de pe foc, se curata de spuma, iar dupa ce s-a racit, se pune in borcane.


Se serveste ca atare ori se poate folosi la creme si prajituri. Alte retete de dulceata:

Dulceata de nuci verzi Dulceata de smochine Dulceata de visine

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca