Se pune zaharul cu apa pe foc si se leaga un sirop dens. Se spala gutuile, se dau pe razatoare si se pun in sirop. Se lasa pe marginea plitei un sfer
Se pune zaharul cu apa pe foc si se leaga un sirop dens. Se spala fructele, se dau pe razatoare si se pun in sirop. Se lasa pe marginea plitei un sfert de ora, apoi se pune la fiert pe foc mare. Se parfumeaza cu scortisoara si se pot fierbe cateva nuci tocate marunt o data cu gutuile. Dulceata se spumuieste des. Se mai lasa un sfert de ora la foc mic, apoi se trage vasul de pe foc. Se raceste in vas si se pune in borcane abia a doua zi.
Dulceata de gutui cu nuci si scortisoara se pastreaza pentru iarna.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa