Se pune zaharul cu apa pe foc si se leaga un sirop dens. Se spala gutuile, se dau pe razatoare si se pun in sirop. Se lasa pe marginea plitei un sfer
Se pune zaharul cu apa pe foc si se leaga un sirop dens. Se spala fructele, se dau pe razatoare si se pun in sirop. Se lasa pe marginea plitei un sfert de ora, apoi se pune la fiert pe foc mare. Se parfumeaza cu scortisoara si se pot fierbe cateva nuci tocate marunt o data cu gutuile. Dulceata se spumuieste des. Se mai lasa un sfert de ora la foc mic, apoi se trage vasul de pe foc. Se raceste in vas si se pune in borcane abia a doua zi.
Dulceata de gutui cu nuci si scortisoara se pastreaza pentru iarna.
Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti