Se pune zaharul cu apa pe foc si se leaga un sirop dens. Se spala gutuile, se dau pe razatoare si se pun in sirop. Se lasa pe marginea plitei un sfer
Se pune zaharul cu apa pe foc si se leaga un sirop dens. Se spala fructele, se dau pe razatoare si se pun in sirop. Se lasa pe marginea plitei un sfert de ora, apoi se pune la fiert pe foc mare. Se parfumeaza cu scortisoara si se pot fierbe cateva nuci tocate marunt o data cu gutuile. Dulceata se spumuieste des. Se mai lasa un sfert de ora la foc mic, apoi se trage vasul de pe foc. Se raceste in vas si se pune in borcane abia a doua zi.
Dulceata de gutui cu nuci si scortisoara se pastreaza pentru iarna.
Este un "dulce" foarte usor de facut, dar care necesita sa stea mult timp la cuptor, cel putin la al meu. Este...
Crema de zahar arsOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj