Dulceata de mere cu scortisoara este in primul rand sanatoasa, apoi este foarte delicioasa! Este o reteta de dulceata de mere pe care o puteti servi ca atare sau ca si ingredient la diferite prajituri.
Merele curatate de coaja si miez le-am taiat felii foarte, foarte subtiri. Am pus merele in oala cu cele 300 ml apa. Dupa ce au fiert 5 minute le-am amestecat rotind oala ca la sarmale si am pus capacul. Le-am amestecat cu lingura de lemn si le-am pus din nou capacul. Dupa alte 15 minute am amestecat iar; am pus zaharul si am amestecat bine. Dupa 5 minute de fiert am adaugat scortisoara si sm fiert inca 5 minute cu scortisoara. Am adaugat aspirinele pisate, am mai lasat pe foc cam 5 minute si am stins focul. Mi-au iesit cam 2,2 l de dulceata adica 5 borcanele.
Puteti sa serviti dulceata de mere cu scortisoara ca atare la paine sau biscuiti, ori sa il folositi la creme si prajituri.
Pentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti