Dulceata de nuci verzi

E adevarat ca este multa munca la prepararea ei, dar si rezultatul este pe masura!

Portii
10
Timp pregatire
720 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 304 nuci
  • 800 ml apa
  • 2 kg zahar
  • zeama de la o lamaie mare

Mod de preparare

Pentru prepararea acestei dulceti, nucile trebuiesc culese pe la inceputul lunii iunie cand inca nu este formata coaja la ele. Se curata de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Se folosesc manusi la curatarea lor, altfel ne inverzim pe maini. Intr-un vas mare cu apa se pun nucile imediat dupa curatare. Se schimba de mai multe ori apa la ele. Se lasa peste noapte in apa. A doua zi se arunca apa si se pun nucile la scurs. Intr-o oala incapatoare se pune apa cu zaharul la foc si se fierbe pana incepe sa se lege siropul. Se adauga nucile si se lasa inca la fiert. Intre timp se adauga si zeama de lamaie. Este gata dulceata cand siropul incepe sa se lege. Se toarna dulceata in borcanele fierbinti, se capseaza si se pun in paturi la caldurica timp de 2-3 zile, dupa care se depoziteaza in camara.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa