Dulceata de nuci verzi

E adevarat ca este multa munca la prepararea ei, dar si rezultatul este pe masura!

Portii
10
Timp pregatire
720 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 304 nuci
  • 800 ml apa
  • 2 kg zahar
  • zeama de la o lamaie mare

Mod de preparare

Pentru prepararea acestei dulceti, nucile trebuiesc culese pe la inceputul lunii iunie cand inca nu este formata coaja la ele. Se curata de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Se folosesc manusi la curatarea lor, altfel ne inverzim pe maini. Intr-un vas mare cu apa se pun nucile imediat dupa curatare. Se schimba de mai multe ori apa la ele. Se lasa peste noapte in apa. A doua zi se arunca apa si se pun nucile la scurs. Intr-o oala incapatoare se pune apa cu zaharul la foc si se fierbe pana incepe sa se lege siropul. Se adauga nucile si se lasa inca la fiert. Intre timp se adauga si zeama de lamaie. Este gata dulceata cand siropul incepe sa se lege. Se toarna dulceata in borcanele fierbinti, se capseaza si se pun in paturi la caldurica timp de 2-3 zile, dupa care se depoziteaza in camara.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...