Cand omul nu are de lucru isi face . Asa si eu . A iesit o bunatate de dulceata , nu foarte dulce dar foarte aromata . Am aranjat borcanele frumos gata pentru a fi oferite drept cadou .
Pepenele l-am curatat de coaja si l-am taiat in cubulete destul de mici . Piersicile le-am spalat cu periuta ,sa nu ramana nici urma de puf , si le-am taiat si pe ele in felii subtiri. Am pus fructele intr-o oala cu fund gros , am adaugat zaharul ,ghimbirul razuit si zeama de lamaie. Punem totul pe foc mic si amestecam din cand in cand . Lasam sa fiaba pana cand scade si are consistent ape care o dorim noi. Eu am fiert-o in jur de 40 minute ,dar asta depinde de cantitatea de fructe pe care o aveti . Inainte cu 10 minute de a opri dulceata din fiert am adaugat nucile caju taiate grosier . Punem dulceata in borcanele sterilizate si uscate , infiletam capacul foarte bine si lasam borcanele la racit invelite intr-o patura . Pastrati dulceturile la loc intunecat si racoros , de preferinta. Din cantitatile date mi-au iesit 3 borcane de 370ml.
Daca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...
Supa de rosii cu galuste, de postDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti