Dulceata de portocale

Portocalele se pun intregi la fiert in apa clocotita. Se scot apoi si se lasa la racit intr-un vas cu apa rece. Se taie cubulete, apoi se introduc in

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg portocale
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • 1 kg zahar
  • 500 ml apa

Mod de preparare

Portocalele se pun intregi la fiert in apa clocotita. Se scot apoi si se lasa la racit intr-un vas cu apa rece. Se taie cubulete, apoi se introduc in siropul de zahar cu apa, preparat in prealabil. Se pun pe foc si cand incep sa clocoteasca se adauga zeama de lamaie si se lasa la fiert pana se leaga siropul. Se repeta procedeul 4 zile, iar in cea de-a cincea zi se face dulceata.


Se pastreaza la loc racoros, pana la servire.

Alte retete:

Dulceata de nuci Dulceata de trandafiri Dulceata de smochine

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Tort cu ciocolata si zmeura

Nu a fost un tort prea insiropat, cum se mai intampla de obicei sa fac, iar dulcele de la ciocolata s-a combinat perfect cu...

Parteneri
Gustos.RO

Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa

Incearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...

Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa
ReteteCulinare.RO

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase