Dulceata de prune

Spalam prunele, indepartam coditele, apoi le scoatem samburii. Samburii se scot cu aparatul de scos samburi sau crestam putin pruna la ambele capete

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg prune
  • 1 kg zahar
  • 150 ml apa
  • zeama de lamaie
  • 1 zahat vanilat

Mod de preparare

Spalam prunele, indepartam coditele, apoi le scoatem samburii. Samburii se scot cu aparatul de scos samburi sau crestam putin pruna la ambele capete cu un cutit, apoi impingem samburele cu un betisor. In locul samburelui se poate introduce un miez de nuca. Punem apa si zaharul sa fiarba si sa formeze un sirop gros. Adaugam prunele si lasam dulceata la foc mic. Cand este aproape gata adaugam zeama de lamaie si zaharul vanilat. Verificam daca este gata astfel: punem cateva picaturi de dulceata intr-un pahar cu apa rece, daca vor ramane intregi si nu se vor imprastia, dulceata este gata.
Se poate folosi la prajituri sau se mananca simplu pe o felie de paine cu unt. Alte retete recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Zacusca de macrou

Prima data am vazut acest fel de zacusca anul trecut, la Ina-bucataras dragalas si am stiut din start ca o sa-mi placa, dar...

Zacusca de macrou
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii