Prunele se curata de coaja si se tin in apa de var 20-30 de minute. Se strecoara, se clatesc si se curata apoi de samburi. Se introduce in fiecare pr
Prunele se curata de coaja si se tin in apa de var 20-30 de minute. Se strecoara, se clatesc si se curata apoi de samburi. Se introduce in fiecare pruna cate un sfert din samburele de nuca. Se introduc prunele in siropul bine legat si se lasa la foc mic. Se adauga zeama de lamaie, 2-3 bucati de scortisoara, vanilie si se lasa sa fiarba pana se leaga din nou siropul si prunele. Daca dulceata se leaga inseamna ca e gata.
Se consuma ca atare ori poate fi folosita la creme si prajituri. Alte retete:
Dulceata de capsuni Dulceata de melcisori din coaja de portocale Dulceata de cirese amare
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii