Dulceata de prune cu nuca

Se curata prunele de coaja, apoi se pun in apa cu bicarbonat pentru 30 de minute, dupa care se strecoara si se spala sub jet de apa rece. Se scot sam

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 250 kg prune
  • 1 kg zahar
  • 20 gr nuci
  • 3-4 linguri zeama de lamaie
  • 500 ml apa
  • scortisoara
  • zahar vanilat
  • bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

Se curata prunele de coaja, apoi se pun in apa cu bicarbonat pentru 30 de minute, dupa care se strecoara si se spala sub jet de apa rece. Se scot samburii prunelor si se pune cate un sfert de nuca in fiecare. Se face un sirop de zahar, cu zeama de lamaie, scortisoara, zahar vanilat si se fierbe totul la foc iute, sa se lege din nou. Se adauga prunele, se fierb pana se leaga, iar dupa ce s-a racit, se pune in borcane.


Se consuma dupa cateva zile.

Alte retete:

Papanasi Chec pufos Gogosi pufoase

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...