Dulceata de prune cu nuca

Se curata prunele de coaja, apoi se pun in apa cu bicarbonat pentru 30 de minute, dupa care se strecoara si se spala sub jet de apa rece. Se scot sam

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 250 kg prune
  • 1 kg zahar
  • 20 gr nuci
  • 3-4 linguri zeama de lamaie
  • 500 ml apa
  • scortisoara
  • zahar vanilat
  • bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

Se curata prunele de coaja, apoi se pun in apa cu bicarbonat pentru 30 de minute, dupa care se strecoara si se spala sub jet de apa rece. Se scot samburii prunelor si se pune cate un sfert de nuca in fiecare. Se face un sirop de zahar, cu zeama de lamaie, scortisoara, zahar vanilat si se fierbe totul la foc iute, sa se lege din nou. Se adauga prunele, se fierb pana se leaga, iar dupa ce s-a racit, se pune in borcane.


Se consuma dupa cateva zile.

Alte retete:

Papanasi Chec pufos Gogosi pufoase

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert nuci umplute cu nutella

Delicii pentru Paste By Jamila

Desert nuci umplute cu nutella
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca