Se curata prunele de coaja, apoi se pun in apa cu bicarbonat pentru 30 de minute, dupa care se strecoara si se spala sub jet de apa rece. Se scot sam
Se curata prunele de coaja, apoi se pun in apa cu bicarbonat pentru 30 de minute, dupa care se strecoara si se spala sub jet de apa rece. Se scot samburii prunelor si se pune cate un sfert de nuca in fiecare. Se face un sirop de zahar, cu zeama de lamaie, scortisoara, zahar vanilat si se fierbe totul la foc iute, sa se lege din nou. Se adauga prunele, se fierb pana se leaga, iar dupa ce s-a racit, se pune in borcane.
Se consuma dupa cateva zile.
Alte retete:
Papanasi Chec pufos Gogosi pufoase
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii