Se pun la fiert apa cu zaharul, pana se leaga siropul. Separat, se spala smochinele si se pun intr-un vas cu apa si bicarbonat. Se lasa asa 10-15 min
Se pun la fiert apa cu zaharul, pana se leaga siropul. Separat, se spala smochinele si se pun intr-un vas cu apa si bicarbonat. Se lasa asa 10-15 minute, apoi se strecoara si se adauga in sirop, la fiert pentru 2-3 ore. Cu 20 de minute inainte de a opri focul, se pune sarea de lamaie si lamaile taiate felii. Se toarna dulceata in borcane si se inchid ermetic.
Se poate consuma ca atare ori poate fi folosita la creme si prajituri. Alte retete:
Dulceata de trandafiri Dulceata de visine Dulceata de prune
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii