Dulceata de smochine

Se pun la fiert apa cu zaharul, pana se leaga siropul. Separat, se spala smochinele si se pun intr-un vas cu apa si bicarbonat. Se lasa asa 10-15 min

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg smochine
  • 3 kg zahar
  • 3 l apa
  • 2 lamai
  • 1 plic sare de lamaie
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

Se pun la fiert apa cu zaharul, pana se leaga siropul. Separat, se spala smochinele si se pun intr-un vas cu apa si bicarbonat. Se lasa asa 10-15 minute, apoi se strecoara si se adauga in sirop, la fiert pentru 2-3 ore. Cu 20 de minute inainte de a opri focul, se pune sarea de lamaie si lamaile taiate felii. Se toarna dulceata in borcane si se inchid ermetic.


Se poate consuma ca atare ori poate fi folosita la creme si prajituri. Alte retete:

Dulceata de trandafiri Dulceata de visine Dulceata de prune

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...