Se pun la fiert apa cu zaharul, pana se leaga siropul. Separat, se spala smochinele si se pun intr-un vas cu apa si bicarbonat. Se lasa asa 10-15 min
Se pun la fiert apa cu zaharul, pana se leaga siropul. Separat, se spala smochinele si se pun intr-un vas cu apa si bicarbonat. Se lasa asa 10-15 minute, apoi se strecoara si se adauga in sirop, la fiert pentru 2-3 ore. Cu 20 de minute inainte de a opri focul, se pune sarea de lamaie si lamaile taiate felii. Se toarna dulceata in borcane si se inchid ermetic.
Se poate consuma ca atare ori poate fi folosita la creme si prajituri. Alte retete:
Dulceata de trandafiri Dulceata de visine Dulceata de prune
Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti