Parfumata, aromata, delicata! Trebuie incercata! Este un adevarat rasfat!
Se culeg petalele de trandafiri si se curata de partea alba si de eventualele frunze. Se spala in apa rece pentru a inlatura praful si impuritatile si se lasa intr-o sita pentru a elimina surplusul de apa. Se pun apoi intr-un bol, se adauga o lingurita de zahar si sarea de lamaie. Se paseaza pana ce incep sa isi lase siropul propriu. (Petalele nu se faramiteaza!) Apa se pune la fiert împreună cu zahărul. Se fierbe la foc mic pana ce zaharul se dizolva complet, iar siropul format incepe sa se lege. Se adauga petalele de trandafiri si se continua fierberea pana ce siropul are consistenta dorita. Dulceata fierbinte se toarna in borcanele curate, se strang bine capacele si se depoziteaza intr-un loc racoros. Se serveste cu pofta!
Imi plac hribii sa-i culeg, imi plac hribii sa-i gatesc si imi plac hribii sa-i mananc. Reteta de fata este de post
Tocana de hribiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti