Se aleg petalele de trandafiri, li se taie partea alba, apoi se pun intr-un vas si se presara cu sare de lamaie. Se amesteca usor, apoi se iau in man
Se aleg petalele de trandafiri, li se taie partea alba, apoi se pun intr-un vas si se presara cu sare de lamaie. Se amesteca usor, apoi se iau in mana si se strang usor pana va curge un suc rosu din ele. Separat, se pune zaharul cu apa la fiert, pana siropul se leaga. Se adauga o lingura de zeama de lamaie, se trage vasul pe marginea aragazului, se pun petalele de trandafiri si se pune din nou la fiert. Se adauga restul de zeama de lamaie si se lasa sa dea in clocot. Dupa ce s-a legat dulceata, se aduna spuma, se lasa la racit si se pune in borcane.
Se poate consuma dupa ce a stat in loc racoros cateva zile.
Alte retete de dulceata:
Dulceata de smochine Dulceata de trandafiri Dulceata de nuci verzi
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii