Visinele se spala, se curata de codite si samburi. Se pun intr-un vas alternativ un strat de visine, unul de zahar, ultimul fiind de zahar, se acoper
Visinele se spala, se curata de codite si samburi. Se pun intr-un vas alternativ un strat de visine, unul de zahar, ultimul fiind de zahar, se acopera cu un prosop umezit si se lasa asa pana a doua zi. Se pun la fiert dupa cateva ore, daca visinele au lasat destula zeama. Se adauga zeama de lamaie, apoi se pune vasul pe foc mic. Dupa ce au fiert 20-30 de minute, se ia dulceata de pe foc, se indeparteaza spuma formata si se pune dulceata racita, in prealabil in borcane.
Se poate consuma simplu, pe paine sau poate fi folosita la creme si prajituri. Alte retete de dulceata:
Dulceata de portocale Dulceata de cirese amare Dulceata de trandafiri
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii