Visinele se spala, se curata de codite si samburi. Se pun intr-un vas alternativ un strat de visine, unul de zahar, ultimul fiind de zahar, se acoper
Visinele se spala, se curata de codite si samburi. Se pun intr-un vas alternativ un strat de visine, unul de zahar, ultimul fiind de zahar, se acopera cu un prosop umezit si se lasa asa pana a doua zi. Se pun la fiert dupa cateva ore, daca visinele au lasat destula zeama. Se adauga zeama de lamaie, apoi se pune vasul pe foc mic. Dupa ce au fiert 20-30 de minute, se ia dulceata de pe foc, se indeparteaza spuma formata si se pune dulceata racita, in prealabil in borcane.
Se poate consuma simplu, pe paine sau poate fi folosita la creme si prajituri. Alte retete de dulceata:
Dulceata de portocale Dulceata de cirese amare Dulceata de trandafiri
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa