Dulceata din coaja de grepfrut

Se rade coaja galbena si se stoarce zeama din grepfrut. Cojile albe se tin in apa rece 3-4 zile, schimband mereu apa. Se fierb apoi cojile cate 10 mi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg grepfrut
  • 1 kg zahar

Mod de preparare

Se rade coaja galbena si se stoarce zeama din grepfrut. Cojile albe se tin in apa rece 3-4 zile, schimband mereu apa. Se fierb apoi cojile cate 10 minute de trei ori si se arunca de fiecare data apa. Se scurg cojile. Se face intr-o cratita un sirop din apa si zahar si se fierbe pana se leaga, luand spuma mereu. Se taie cojile de grepfrut feliute subtiri si li se da drumul in sirop. Se tine cratita pe foc pana cand siropul este foarte bine legat. Cand s-a legat, se pune zeama de lamaie. Se procedeaza ca la celelalte dulceturi.


Coaja din dulceata se poate adauga in creme sau se pot garnisi cu ea torturile.

Alte retete recomandate:

Compot de visine

Dulceata de mere

Gem de caise

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu budinca si fructe

Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...

Prajitura cu budinca si fructe
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos