Dulceata din coaja de grepfrut

Se rade coaja galbena si se stoarce zeama din grepfrut. Cojile albe se tin in apa rece 3-4 zile, schimband mereu apa. Se fierb apoi cojile cate 10 mi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg grepfrut
  • 1 kg zahar

Mod de preparare

Se rade coaja galbena si se stoarce zeama din grepfrut. Cojile albe se tin in apa rece 3-4 zile, schimband mereu apa. Se fierb apoi cojile cate 10 minute de trei ori si se arunca de fiecare data apa. Se scurg cojile. Se face intr-o cratita un sirop din apa si zahar si se fierbe pana se leaga, luand spuma mereu. Se taie cojile de grepfrut feliute subtiri si li se da drumul in sirop. Se tine cratita pe foc pana cand siropul este foarte bine legat. Cand s-a legat, se pune zeama de lamaie. Se procedeaza ca la celelalte dulceturi.


Coaja din dulceata se poate adauga in creme sau se pot garnisi cu ea torturile.

Alte retete recomandate:

Compot de visine

Dulceata de mere

Gem de caise

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Shaorma cu piept de pui

Am gasit niste lipii la supermarket si nu am rezistat tentatiei de a le cumpara, gandindu-ma ca o sa fac eu ceva cu ele...iar...

Shaorma cu piept de pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca