Dulceata din coji de portocale

Se desfac cojile de portcale cu atentie, se tin 48 de ore in apa rce, iar a treia zi se pun la fiert. Se schimba apa de mai multe ori, se scurg bine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr -1 kg coji de portocale
  • 1
  • 5 kg zahar
  • 300 gr glucoza

Mod de preparare

Se desfac cojile de portcale cu atentie, se tin 48 de ore in apa rce, iar a treia zi se pun la fiert. Se schimba apa de mai multe ori, se scurg bine de apa, apoi se lasa intr-un vas. Separat se pregateste un sirop din 1,5 l apa si 500 gr zahar. Acesta se toarna peste cojile de portocala, pana le acopera. Se scot apoi pe o sita, se adauga 300 gr zahar si se pun la fiert 10-12 minute, dupa care se iau de pe foc. Timp de 4 zile se repeta operatiunea. In cea de-a 5-a zi se adauga glucoza si se fierbe impreuna cu cojile pana se face siropul ca legat, pentru dulceata.


Se tine in locuri racoroase si se foloseste la ornarea torturilor.

Alte retete:

Dulceata de trandafir Dulceata de struguri Dulceata de cirese amare

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa