Dulceata din flori de liliac

O dulceata aromata si parfumata

Portii
3
Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g petale de liliac
  • 800 g zahar
  • 1,2 l apa zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Petale se spala sub un jet de apa rece. Le lasam sa se scurga de apa pe un prosop de bucatarie. Intre timp punem apa cu zaharul intr-o cratita la fiert pana se topeste zaharul. Adaugam petalele frecate cu zeama de lamaie si zaharul vanilat, lasam sa fiarba cca ora, in functie de constitenta dorita. Punem dulceata fierbinte in borcane si pastram intr-un loc racoros.

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta cu matcha si lamaie

Ce este matcha?  O pudra fină obținută prin măcinarea frunzelor de ceai verde. Doar atât o să spuneți? Ei...

Desert tarta cu matcha si lamaie
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise