Dulceata din flori de liliac

O dulceata aromata si parfumata

Portii
3
Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g petale de liliac
  • 800 g zahar
  • 1,2 l apa zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Petale se spala sub un jet de apa rece. Le lasam sa se scurga de apa pe un prosop de bucatarie. Intre timp punem apa cu zaharul intr-o cratita la fiert pana se topeste zaharul. Adaugam petalele frecate cu zeama de lamaie si zaharul vanilat, lasam sa fiarba cca ora, in functie de constitenta dorita. Punem dulceata fierbinte in borcane si pastram intr-un loc racoros.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...