Dulceata mozaic

Se zdrobesc coacazele si zmeura, se paseaza prin sita si se pastreaza sucul. Se face un sirop din apa si zahar si se pune la fiert in cratita pentru

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g zmeura
  • 250 g coacaze
  • 1 1/2 kg cirese albe
  • 1 1/2 kg zahar
  • 800 ml apa
  • zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare

Se zdrobesc coacazele si zmeura, se paseaza prin sita si se pastreaza sucul. Se face un sirop din apa si zahar si se pune la fiert in cratita pentru dulceata. Se fierbe pana se leaga, se ia spuma, se amesteca cu fructele si se lasa sa fiarba pana este legat ca pentru dulceata. Cand siropul s-a legat, se pun ciresele curatate de cozi si de samburi. Se mai fierbe dulceata 15 minute, se adauga zeama de lamaie si se procedeaza ca la celelalte dulceturi.


Se foloseste in prajituri.

Alte retete recomandate:

Dulceata de visine

Piure de mere

Dulceata de zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...