Dulceata mozaic

Se zdrobesc coacazele si zmeura, se paseaza prin sita si se pastreaza sucul. Se face un sirop din apa si zahar si se pune la fiert in cratita pentru

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g zmeura
  • 250 g coacaze
  • 1 1/2 kg cirese albe
  • 1 1/2 kg zahar
  • 800 ml apa
  • zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare

Se zdrobesc coacazele si zmeura, se paseaza prin sita si se pastreaza sucul. Se face un sirop din apa si zahar si se pune la fiert in cratita pentru dulceata. Se fierbe pana se leaga, se ia spuma, se amesteca cu fructele si se lasa sa fiarba pana este legat ca pentru dulceata. Cand siropul s-a legat, se pun ciresele curatate de cozi si de samburi. Se mai fierbe dulceata 15 minute, se adauga zeama de lamaie si se procedeaza ca la celelalte dulceturi.


Se foloseste in prajituri.

Alte retete recomandate:

Dulceata de visine

Piure de mere

Dulceata de zmeura

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caise

O prajitura aerata cu o aroma intensa de vanilie si usor acrisoara, o prajitura racoroasa si nu foarte dulce.

Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caise
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca