Se zdrobesc coacazele si zmeura, se paseaza prin sita si se pastreaza sucul. Se face un sirop din apa si zahar si se pune la fiert in cratita pentru
Se zdrobesc coacazele si zmeura, se paseaza prin sita si se pastreaza sucul. Se face un sirop din apa si zahar si se pune la fiert in cratita pentru dulceata. Se fierbe pana se leaga, se ia spuma, se amesteca cu fructele si se lasa sa fiarba pana este legat ca pentru dulceata. Cand siropul s-a legat, se pun ciresele curatate de cozi si de samburi. Se mai fierbe dulceata 15 minute, se adauga zeama de lamaie si se procedeaza ca la celelalte dulceturi.
Se foloseste in prajituri.
Alte retete recomandate:
Dulceata de visine
Piure de mere
Dulceata de zmeura
O prajitura aerata cu o aroma intensa de vanilie si usor acrisoara, o prajitura racoroasa si nu foarte dulce.
Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caiseOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj