Se zdrobesc coacazele si zmeura, se paseaza prin sita si se pastreaza sucul. Se face un sirop din apa si zahar si se pune la fiert in cratita pentru
Se zdrobesc coacazele si zmeura, se paseaza prin sita si se pastreaza sucul. Se face un sirop din apa si zahar si se pune la fiert in cratita pentru dulceata. Se fierbe pana se leaga, se ia spuma, se amesteca cu fructele si se lasa sa fiarba pana este legat ca pentru dulceata. Cand siropul s-a legat, se pun ciresele curatate de cozi si de samburi. Se mai fierbe dulceata 15 minute, se adauga zeama de lamaie si se procedeaza ca la celelalte dulceturi.
Se foloseste in prajituri.
Alte retete recomandate:
Dulceata de visine
Piure de mere
Dulceata de zmeura
Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti