Dulceata din fructe de padure reflecta aromele verii ca un amurg tarziu care aduce cu sine frumusetea cerului noptii.
Se spală delicat fructele.
Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când începe să se lege siropul, se adaugă fructele, amestecând uşor.
Se culege spuma formată.
Se fierbe, la foc potrivit, până se leagă (pentru a testa, se ia cu lingura puţin sirop şi se scurge deasupra unei farfurii, dacă se scurge în fir legat, nu lichid, este gata).
Se stinge focul şi se lasă la răcit în cratiţă, apoi se toarnă în borcane şi se etichetează
Notă! Dulceaţa se păstrează la temperatura camerei sau într-o cămară mai răcoroasă. De regulă, la frigider, se zahariseşte.
Timp de pregătire: 10 min
Timp de gătire: aprox 40 min
Se obţin: 3 borcane (de 270 g)
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/dulceata-din-fructe-de-padure.html
Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoase