Dulceata din fructe de padure

Dulceata din fructe de padure reflecta aromele verii ca un amurg tarziu care aduce cu sine frumusetea cerului noptii.

Portii
12
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 570 g mure
  • 520 g afine
  • 460 g zmeură
  • 800 g zahăr
  • 600 ml apă

Mod de preparare

Se spală delicat fructele.

Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când începe să se lege siropul, se adaugă fructele, amestecând uşor.

Se culege spuma formată.

Se fierbe, la foc potrivit, până se leagă (pentru a testa, se ia cu lingura puţin sirop şi se scurge deasupra unei farfurii, dacă se scurge în fir legat, nu lichid, este gata).

Se stinge focul şi se lasă la răcit în cratiţă, apoi se toarnă în borcane şi se etichetează

Notă! Dulceaţa se păstrează la temperatura camerei sau într-o cămară mai răcoroasă. De regulă, la frigider, se zahariseşte.

Timp de pregătire: 10 min

Timp de gătire: aprox 40 min

Se obţin: 3 borcane (de 270 g)

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/dulceata-din-fructe-de-padure.html

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...