Gem de caise

Se spala fructele si se curata de samburi. Se rup in doua si se pun intr-un vas mai mare, acoperite cu 1 kg de zahar si se lasa 10 ore sa stea asa. Se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 kg caise coapte
  • 1 kg zahar
  • 1 jumatate de lamaie

Mod de preparare

Se spala fructele si se curata de samburi. Se rup in doua si se pun intr-un vas mai mare, acoperite cu 1 kg de zahar si se lasa 10 ore sa stea asa. Se pune vasul pe foc mic, apoi pe foc mare si se fierbe amestecul doua ore, spumuind din cand in cand. Cand gemul se inchide la culoare se poate stoarce deasupra lui zeama de la o jumatate de lamaie. Se scade in cuptor sau pe flacara mica, pe care s-a pus o tabla groasa. Gemul se pune fierbinte in borcane curate si incalzite in cuptor, care se invelesc in paturi si se lasa asa o zi si o noapte. Se eticheteaza si se pun borcanele in camara, unde se pastreaza la loc uscat si intunecos.
Alte retete de gem:

Gem de zmeura

Gem de visine

Gem de gutui

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan

Foarte bun a fost sosul,o sa incerc cu carne tocata de pui sau de porc,asta de vita nu ma prea incanta.

Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii