Gem de caise cu portocale si migdale

Gem de caise parfumate, reteta clasica imbunatatita cu ceva portocale si migdale.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg caise
  • 1,2 kg zahar
  • 3 portocale
  • 1 lamaie
  • 100 gr migdale

Mod de preparare

Mai intai spalam bine fructele! Pune-le in apa rece si spala-le in mai multe ape, scoate-le samburii si pune-le intr-o oala mare, alternand cu straturi de zahar. Curata portocalele de coaja si de pielea alba pentru ca poate fi amara. Taie-le apoi cubulete si pune-le peste caise. Adauga sucul de lamaie si lasa sa fiarba la foc potrivit, amestecand din cand in cand, pana se ingroasa si incepe sa fiarba, “cu bulbuci”, asa cum spune mama mea.


Verifica pe o farfurie o picatura de gem si daca sta ferma, inseamna ca este gata. Opreste focul si adauga migdalele pentru o aroma deosebita. Pune gemul fierbinte in borcanele spalate si uscate bine, inchide capacele si intoarce-le invers ca sa se videze.Astfel, nu ai nevoie de niciun conservant si o sa tina pana la anul cel putin.


Chiar daca e simplu sa faci gem, merita sa ii adaugi un ingredient sau doua, sa il faci mai special… in bucatarie e mereu loc pentru exeprimentat.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...