Gem de capsuni

Gemul de capsuni este o metoda foarte buna de a pastra aroma fructelor pe tot parcursul anului. Este de preferat a se face gemul in casa, fara conservanti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg capsuni
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie

Mod de preparare

Spalam bine capsunile, le rupem coditele,le taiem in bucati mai mici ,le asezam intr-un vas si turnam zaharul peste ele. Dam vasul la frigider peste noapte.

A doua zi punem capsunile la fiert cu tot cu zeama pe care si-au lasat-o. Lasam sa fiarba la foc mic si adunam din cand in cand spuma. Vom avea nevoie de 3 borcane mici pe care le spalam bine cu detergent de vase, le limpezim in mai multe ape si le scufundam pentru cateva secunde intr-un vas cu apa care fierbe, pentru a le steriliza. La fel procedam si cu capacele. Le scoatem cu grija din apa si le lasam cu gura in jos pe un prosop curat, sa se scurga bine si sa se usuce. Dupa ce gemul a fiert si a scazut pe jumatate , adaugam zeama de lamaie si oprim focul.

Punem putin gem pe o farfurie si daca acesta se incheaga inseamna ca a fiert de ajuns si este gata. Punem gemul fierbinte in borcanele pe care le vom aseza pe o tava din inox, pentru a evita spargerea. Punem imediat si capacele si lasam borcanele acoperite cu un prosop mai gros, pana se racesc. Astfel borcanele vor forma un vid sub capac, iar atunci cand vor fi deschise vor scoate acel sunet de clic. Astfel preparat gemul de capsuni poate fi pastrat in camara si doi ani!

Un mic sfat: Daca mergi intr-o vizita neplanificata la niste prieteni si nu ai ce sa duci...taie o bucata de material, aseaza-l peste capacul unui borcan cu gem si leaga-l frumos cu o funda. Va fi un cadou perfect! :)


Gemul de capsuni poate fi folosit la diferite prajituri sau tarte, la fel ca si dulceata de capsuni.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa