Gem de dovlecel cu ghimbir

Dovleceii sunt legume sanatoase foarte productive din gradina noastra care merita locul lor in borcane iarna. Va sugeram sa gatiti si dovlecei ca baza, la orice alt tip de gem de fructe.

Portii
8
Timp pregatire
1200 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg de pulpa de dovlecel răzuit (zucchini/dovlecel alb)
  • 500 gr zahar
  • 1 lămâie stors (după preferința)
  • 20 gr de ghimbir raz sau alte condimente exotice precum vanilia sau cuișoare (cât un varf de lingurița)

Mod de preparare

Cu o seara înainte, se pune intr-o oala speciala pentru dulceata, pulpa de dovlecel răzuit cu zahar si se lasa peste noapte. Se poate realiza si cu dovlecelul tăiat cubulețe.

A doua zi se pune la fiert cam cca. 35-45 minute la foc mic, amestecand periodic, caci compozitia are tendinta sa se prinda de fundul vasului. Se amesteca cu lingura de lemn. Zeama de lamaie se pune cam spre sfarsitul fierberii.

Timpul de fierbere difera in functie de continutul de apa al fructelor. Cand gemul primeste aspectul unei paste fluide, este gata. Il puteti mixa, insa este mai interesant lasat natural.

Se pot condimenta la alegere dvs cu ghimbir razuit sau vanilia...

Turnati gemul cald in borcanul sterilizat in prealabil, si asa Il pastrati peste iarna. Gustul este deosebit - dulce nepronuntat - iar textura este una racoritoare!

Gemul de dovlecel se poate condimenta cu alte fructe precum capsuni, zmeura, kiwi...ananas pastrand gustul si culoarea acestor fructe.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mini Samosa cu cartof, ton si ricotta

Ideal pentru aperitiv sau ca antreu acompaniate de o salata verde . Vedeti aicea si reteta clasica indiana cu curry si...

Mini Samosa cu cartof, ton si ricotta
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca