Gem de mere si prune

Gemul de mere si prune este absolut delicios, este o reteta de gem cu parfum minunat care imi aduce aminte de copilarie.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 mere (aprox 1 kg au avut ale mele)
  • 500 g prune
  • 500 g zahar
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1/2 lingurita de nucsoara
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • In plus
  • 2 linguri de apa
  • daca merele si prunele sunt mai seci
  • cum au fost ale mele..

Mod de preparare

Mi-e dor de toamna de la tara . Ca sa alin acest dor crescand, am pregatit un gem de mere cu prune, cu care ma alinta bunica in fiecare toamna..

Prunele se apala, se curata de samburi si se taie felii. Merele se curata de coaja si de cuibul de samburi si se taie cuburi mici.

Peste prunele si merele pregatite se sarbatoare se adauga zaharul, scortisoara, nucsoara, zeama si coaja de lamaie.

Totul se amesteca si se lasa sa-si lase zeama sau se adauga cele 2 linguri de apa si se pune la foc mic, sa fiarba usor si sa se lege...

Se lasa sa fiarba pana gemul se leaga...

Se pune fierbinte in borcane si e gata de iarna, se intorc cu fundul in sus pentru 5 minute si apoi se lasa sa se raceasca in paturi, dupa care ... e gata de iarna :).

Reteta de gem de mere si prune a fost propusa de sophie pe forum culinar.


Pastrati gemul de mere si prune in camara, la temperatura constanta. Este foarte bun ca atare dar si la diferite retete de prajituri.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gogosi pufoase la cuptor

Este prima data cand fac aceste gogosele si chiar mi-au iesit foarte delicioase. Reteta am luat-o de la Laura Adamache.

Gogosi pufoase la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca