Gem de nectarine cu ghimbir

Gemul de nectarine cu ghimbir este foarte simplu de preparat si e gustos de mancat asa simplu sau la creme si prajituri.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg de nectarine spalate si curatate de samburi
  • 500 gr zahar
  • 1 Gelfix 2:1
  • 1/2 lingurita de ghimbir

Mod de preparare

Gemul de nectarine cu ghimbir este  foarte simplu de preparat si e gustos de mancat asa simplu sau la creme si prajituri. Incerc prima oara acest gem si mi-a venit ideea dupa ce am incercat nectarinele intr-o prajitura. Excelente au fost si la fel este si gemul.

Se dau nectarinele prin robot. Continutul plicului de gelfix se amesteca impreuna cu doua linguri de zahar si cu ghimbirul. Se pune deasupra nectarinelor si se da la foc. Se amesteca des si se ia spuma care se formeaza. Dupa ce a inceput sa fiarba se ia deoparte si se adauga restul de zahar. Se pune inapoi pe foc si dupa ce incepe sa fiarba se mai lasa numai un minut.Se pune in borcane sterilizate si se intorc borcanele cu capul in jos.


Gemul de nectarine cu ghimbir se serveste lamicul dejun cu paine sau croissant.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii