Gem de pere si mere

Un gem delicios si aromat!

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pere
  • Mere ponice
  • 1 lamaie
  • 800 g Zahar

Mod de preparare

Nu am trecut cantitati pentru ca nu am cantarit. Am avut un cos plin de pere si jumatate de cos de mere ponice (un soi de mere foarte aromat si dulce). Se curata perele de coaja apoi se spala. Se taie in patru si se scobeste mijlocul. Se taie cubulete mici. Merele se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o oala mare, se amesteca cu zaharul si se lasa de seara pana dimineata (cazul meu) ca sa lase merele zeama. Se pune la fiert, amestecandu-se din cand in cand sa nu se prinda de fund si eventual daca mai este necesar se adauga zahar. Inainte cu 10-15 minute de a stinge focul se adauga zeama de la o lamaie. Se toarna gemul in borcane sterilizate, se pune capacul si se baga intre paturi la caldurica. Dupa ce s-au racit se depoziteaza in camara.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu crema de branza si zmeura

Un desert racoritor, usor de realizat si absolut delicios!

Desert prajitura cu crema de branza si zmeura
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca