Gem de zmeura

Pentru ca am primit ceva zmeura de la tara, am vrut s-o trasnform in gem, ca sa ma bucur cat mai mult de ea.

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g zmeura;
  • 300 g zahar (mai mult sau mai putin dupa preferinte).

Mod de preparare

Se spala zmeura (cu grija pentru ca se zdrobeste usor), se asaza intr-o cratita si se acopera cu zahar. Le lasam asa peste zi, sa-si lase sucul, iar seara, se fierbe la foc mic, pana se incheaga bine siropul. Se fierbe destul de repede (cam 30 de minute). Cand se raceste, se pune in borcan si se eticheteaza. Eu am obtinut un borcan, e putin, dar e tare pretios. Imi place sa mananc dulceata alaturi de paine si unt, dimineata :) Pofta Buna! Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/07/gem-de-zmeura-2016.html

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...