Pentru ca am primit ceva zmeura de la tara, am vrut s-o trasnform in gem, ca sa ma bucur cat mai mult de ea.
Se spala zmeura (cu grija pentru ca se zdrobeste usor), se asaza intr-o cratita si se acopera cu zahar. Le lasam asa peste zi, sa-si lase sucul, iar seara, se fierbe la foc mic, pana se incheaga bine siropul. Se fierbe destul de repede (cam 30 de minute). Cand se raceste, se pune in borcan si se eticheteaza. Eu am obtinut un borcan, e putin, dar e tare pretios. Imi place sa mananc dulceata alaturi de paine si unt, dimineata :) Pofta Buna! Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/07/gem-de-zmeura-2016.html
Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti