Jeleu de corcoduse

Se pun corcodusele la fiert cu 2 l de apa, la foc mic. Dupa 10-20 de minute, se strecoara zeama si se amesteca apoi cu zaharul, dupa care se pune din

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg corcoduse (de preferinta rosii)
  • 1
  • 5 kg zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura sirop de zmeura

Mod de preparare

Se pun corcodusele la fiert cu 2 l de apa, la foc mic. Dupa 10-20 de minute, se strecoara zeama si se amesteca apoi cu zaharul, dupa care se pune din nou la fiert. Dupa ce s-a legat jeleul, se adauga zeama de lamaie si o lingura de sirop de zmeura. Jeleul se toarna in borcane si se pastreaza la rece.


Se foloseste la glasarea fructelor sau poate fi consumat cu paine cu unt.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilie

Ce faci cand ai niste zmeura delicioasa din gradina? Pregatesti o prajitura, iar familia o devoreaza ca si cum nu ar mai fi...

Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilie
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos