Kiwi la borcan

Kiwi la borcan sau kiwi in sirop este un mod tare ingenios de a valorifica acest minunat fruct. Kiwi in sirop poate fi apoi folosit la prajituri ori poate fi consumat ca atare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g kiwi
  • 300 g zahar
  • 1 felie lamaie
  • sucul de la o lamaie

Mod de preparare

Kiwi la borcan sau kiwi in sirop este un mod tare ingenios de a valorifica acest minunat fruct. Kiwi in sirop poate fi apoi folosit la prajituri ori poate fi consumat ca atare.Se curata fructele de coaka si se taie felii.
Feliile de kiwi se pun apoi intr-o oala si se acopera cu zahar, sucul de lamaie si felia de lamaiesi se lasa macar o ora ca sa se formeze siropul.
Dupa acest timp s epune oala pe foc si se amesteca pana ce siropul scade la jumatate. Cand e gata se pune in borcane curate si se tine la frigider.


Kiwi la borcan se poate manca asa cum este ori se poate folosi ca si ornament la prajituri.
Pentru aceasta reteta o oala de la Kitchen Shop mi-ar fi foarte utila.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa