Kiwi la borcan

Kiwi la borcan sau kiwi in sirop este un mod tare ingenios de a valorifica acest minunat fruct. Kiwi in sirop poate fi apoi folosit la prajituri ori poate fi consumat ca atare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g kiwi
  • 300 g zahar
  • 1 felie lamaie
  • sucul de la o lamaie

Mod de preparare

Kiwi la borcan sau kiwi in sirop este un mod tare ingenios de a valorifica acest minunat fruct. Kiwi in sirop poate fi apoi folosit la prajituri ori poate fi consumat ca atare.Se curata fructele de coaka si se taie felii.
Feliile de kiwi se pun apoi intr-o oala si se acopera cu zahar, sucul de lamaie si felia de lamaiesi se lasa macar o ora ca sa se formeze siropul.
Dupa acest timp s epune oala pe foc si se amesteca pana ce siropul scade la jumatate. Cand e gata se pune in borcane curate si se tine la frigider.


Kiwi la borcan se poate manca asa cum este ori se poate folosi ca si ornament la prajituri.
Pentru aceasta reteta o oala de la Kitchen Shop mi-ar fi foarte utila.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii