Magiun de prune

Prunele se spala si se curata de samburi, dupa care se pun la fiert pe foc mic. Se amesteca tot timpul cand incep sa fiarba pana cand zeama lasata de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 15 kg prune bine coapte
  • 1
  • 5 kg zahar
  • nuca

Mod de preparare

Prunele se spala si se curata de samburi, dupa care se pun la fiert pe foc mic. Se amesteca tot timpul cand incep sa fiarba pana cand zeama lasata de ele scade si se ingroasa. Se adauga nuca tocata in bucati si zaharul cand magiunul este gata. Se pune fierbinte in borcane, iar apoi se asaza in cuptorul fierbinte ca sa se formeze o crusta deasupra.


Se serveste dupa cateva zile.

Alte retete:

Ciocolata de casa Prajituri simple Turta dulce

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide