Se amesteca fructele ramase dupa pregatirea siropurilor, care nu mai au suc, cu 1 kg de capsuni proaspete. Se acopera cu apa, se fierb cateva clocote,
Se amesteca fructele ramase dupa pregatirea siropurilor, care nu mai au suc, cu 1 kg de capsuni proaspete. Se acopera cu apa, se fierb cateva clocote, apoi se terciuiesc. Sucul pe care il lasa capsunile este de ajuns pentru 4 kg de fructe. Terciul obtinut se pune sa fiarba fara zahar pana cand se ingroasa. Se adauga zahar in proportie de 500 gr la kilogramul de pulpa de fructe, cantarita la inceputul fierberii, apoi se fierbe la foc mare, amestecand cu o lingura de lemn in marmelada, ca sa nu se prinda de fundul vasului. Se trage vasul de pe foc atunci cand marmelada sta pe lingura. Se raceste in vas, apoi se pune in borcane si se leaga cu celofan.
Alte retete:
Dulceata de nuci verzi
Dulceata de gutui
Dulceata de trandafiri
Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti