Marmelada de mere si pere

Se spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale. Perele fiind mai dulci, dar m

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 kg mere si pere
  • 1
  • 5 kg zahar
  • 500 ml apa

Mod de preparare

Se spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale. Perele fiind mai dulci, dar mai ales fiind mai moi, nu au nevoie sa fie fierte. Se trec merele prin sita, se procedeaza la fel si cu perele, apoi se pune piureul obtinut sa fiarba la foc mare. In continuare se procedeaza la fel ca la marmelada de mere.
Alte retete:

Chec cu mere

Budinca cu mere

Dulceata de pere

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca