Fructul toamnei preparat pentru deserturi delicioase!
Smochinele se spala, se taie coditele, se taie in 4 si se pun la fiert cu 750 g zahar, feliile de lamaie si o ceasca de apa. Se lasa sa fiarba pana avem un sirop legata, apoi scoatem smochinele si le punem intr-un vas de blender, iar siropul ramas se scurge printr-o sita de samburii mititei ramasi, si il adaugam peste smochine, apoi dam totul la blender pana devine o pasta cremoasa.
Se lasa 10 minute sa se racoreasca, apoi adaugam cate un cubulet de unt, mixand pana se incorporeazain pasta, urmatorul adaugand-ul numai dupa incorporarea cubuletului precedent. Se procedeaza asa pana se incorporeaza untul si obtinem un serbet delicios care se toarna in borcane, se etanseizeaza capacul si se pastreaza la rece. Se poate decora diferite prajituri, se poate folosi la creme si la umplerea delicioaselor rulade! Are un gust divin!
Acum cateva zile a pus Gaby pe Facebook un link cu o reteta: "Taci si inghite". Am tacut si am inghitit in sec, ce...
Aperitiv "Taci si inghite"Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj