Este delicioasa aceasta silvoita si pentru ca au fost foarte dulci prunele nu a fost nevoie de nici un gram de zahar. Are gustul exact ca in copilarie cand facea bunica mea!
Se spala prunele, se scurg de apa, apoi se curata de samburi.
Se pun intr-o oala cu fundul dublu la foc iute pana incepe sa fiarba, apoi se reduce focul si se lasa la foc mic pana se ingroasa. Se amesteca mereu pentru a nu se prinde de fund. Se face testul pe o farfurie. Daca se intareste este gata, daca nu, se mai lasa la foc mic.
La final, se toarna silvoita in borcanele fierbinti, se capacesc si se pun sub paturi pana se racesc.
Se eticheteaza si se depoziteaza in camara.
Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii