Silvoita de prune

Este delicioasa aceasta silvoita si pentru ca au fost foarte dulci prunele nu a fost nevoie de nici un gram de zahar. Are gustul exact ca in copilarie cand facea bunica mea!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 kg prune bistritene foarte dulci
  • borcane sterilizate

Mod de preparare

Se spala prunele, se scurg de apa, apoi se curata de samburi.

Se pun intr-o oala cu fundul dublu la foc iute pana incepe sa fiarba, apoi se reduce focul si se lasa la foc mic pana se ingroasa. Se amesteca mereu pentru a nu se prinde de fund. Se face testul pe o farfurie. Daca se intareste este gata, daca nu, se mai lasa la foc mic.

La final, se toarna silvoita in borcanele fierbinti, se capacesc si se pun sub paturi pana se racesc.

Se eticheteaza si se depoziteaza in camara.

Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide