Silvoita de prune

Este delicioasa aceasta silvoita si pentru ca au fost foarte dulci prunele nu a fost nevoie de nici un gram de zahar. Are gustul exact ca in copilarie cand facea bunica mea!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 kg prune bistritene foarte dulci
  • borcane sterilizate

Mod de preparare

Se spala prunele, se scurg de apa, apoi se curata de samburi.

Se pun intr-o oala cu fundul dublu la foc iute pana incepe sa fiarba, apoi se reduce focul si se lasa la foc mic pana se ingroasa. Se amesteca mereu pentru a nu se prinde de fund. Se face testul pe o farfurie. Daca se intareste este gata, daca nu, se mai lasa la foc mic.

La final, se toarna silvoita in borcanele fierbinti, se capacesc si se pun sub paturi pana se racesc.

Se eticheteaza si se depoziteaza in camara.

Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de pui cu masline si rosii

Intr-o zi aveam o punga cu pulpe de pui prin frigider si nu stiam ce sa gatesc din ele. Eram intr-o pana totala de idei si...

Mancare de pui cu masline si rosii
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii