Gem si sirop de capsuni

Super bun.

Portii
10
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg capsuni,
  • 2.5 kg zahar,
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Capsunile se curata de codite se spala si se pun intr-o cratita mare impreuna cu zaharul vanilat si se lasa cam 2 ore (pentru a lasa sirop si a se topi zaharul). Se pun la foc mic pana ce face spuma se ia siropul si se pune in sticlute iar restul ce ramane se mai lasa pe foc 1 - 1.30 ora pana se ingroasa apoi la sfarsit adaugam lamaia stoarsa. Se pune gemul in borcane curate si sterilizate. In poze se vede cum fac eu gemul si cat fac odata (3 galeti de 15 kg fiecare). Tot atunci am facut la copii un chessecakes cu capsuni foarte bun.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Lichior de menta

O bautura delicioasa, aromata, numai buna servita rece. Necesita timp de asteptare pana este gata, dar merita. Optional...

Lichior de menta
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii