Gem si sirop de capsuni

Super bun.

Portii
10
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg capsuni,
  • 2.5 kg zahar,
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Capsunile se curata de codite se spala si se pun intr-o cratita mare impreuna cu zaharul vanilat si se lasa cam 2 ore (pentru a lasa sirop si a se topi zaharul). Se pun la foc mic pana ce face spuma se ia siropul si se pune in sticlute iar restul ce ramane se mai lasa pe foc 1 - 1.30 ora pana se ingroasa apoi la sfarsit adaugam lamaia stoarsa. Se pune gemul in borcane curate si sterilizate. In poze se vede cum fac eu gemul si cat fac odata (3 galeti de 15 kg fiecare). Tot atunci am facut la copii un chessecakes cu capsuni foarte bun.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa