Conserva de peste cu legume pentru iarna

Ador pestele iar de când am descoperit aceasta reteta am renunțat sa mai cumpăr conserve din comerț.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 1 kg sardine
  • 1 kg ceapa
  • 2 morcovi mari
  • 1 kg ardei gras am folosit
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura piper boabe
  • 2 foi de dafin
  • 1 linguriță boia dulce afumata
  • 500 ml suc de roșii
  • 250 ml ulei

Mod de preparare

Am curățat pestele de cap și intestine și l-am spălat bine. Ceapa am curățat-o și tocat, morcovul curățat l-am dat prin răzătoarea mare, iar ardeiul tocat cuburi, am amestecat legumele și le-am condimentat.

În oala sub presiune am pus jumătate din cantitatea de ulei, legumele le-am împărțit în 3, am pus o parte de legume,  o parte din peste, legume, peste și la final legume. Am turnat sucul de roșii restul de ulei și foile de dafin. Straturile nu trebuie sa depășească marcajul de pe oala. Se pune la fiert sub presiune timp de 60 min. Când e gata, se așază în borcane stetilizate si se capseaza sau se consuma ca atare. Eu am pus și câteva borcanele, dar nu cred ca rezista prea mult ca tare bun mai este.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii