Spalam ardeii si ii taiem rondele. De la telina folosim frunzele, tocate marunt, tijele taiate rondele mai lungi si cateva felii din partea alba toca
Spalam ardeii si ii taiem rondele. De la telina folosim frunzele, tocate marunt, tijele taiate rondele mai lungi si cateva felii din partea alba tocate cuburi mai mari. Punem totul intr-un bol si amestecam bine. Spalam si sterilizam borcanele, apoi le umplem cu amestecul de ardei si telina. Fierbem otetul cu apa, mierea, sarea si boabele de piper, apoi il adaugam fierbinte in borcane. Pentru a evita spargerea, borcanele le asezam inainte pe o tava din inox. Asezam capacele si acoperim borcanele cu un prosop mai gros. Le lasam asa pana se racesc bine, apoi le putem depozita in camara.
Sunt excelenti langa o ciorba aburinda sau langa sarmalute. Alte retete de muraturi recomandate:
Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti