Ardei bulgaresti cu telina in otet

Spalam ardeii si ii taiem rondele. De la telina folosim frunzele, tocate marunt, tijele taiate rondele mai lungi si cateva felii din partea alba toca

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg ardei bulgaresti
  • 1 telina mai mare
  • 0.5 l otet de 9 grade
  • 1 l apa
  • 3 linguri sare grunjoasa neiodata
  • 4 linguri cu miere de albine
  • cateva boabe de piper

Mod de preparare

Spalam ardeii si ii taiem rondele. De la telina folosim frunzele, tocate marunt, tijele taiate rondele mai lungi si cateva felii din partea alba tocate cuburi mai mari. Punem totul intr-un bol si amestecam bine. Spalam si sterilizam borcanele, apoi le umplem cu amestecul de ardei si telina. Fierbem otetul cu apa, mierea, sarea si boabele de piper, apoi il adaugam fierbinte in borcane. Pentru a evita spargerea, borcanele le asezam inainte pe o tava din inox. Asezam capacele si acoperim borcanele cu un prosop mai gros. Le lasam asa pana se racesc bine, apoi le putem depozita in camara.

Sunt excelenti langa o ciorba aburinda sau langa sarmalute. Alte retete de muraturi recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii