Chimichurri

Chimichurri e un sos de care pot sa zic ca m-am indragostit. E asa de aromat si colorat ca pur si simplu il ador.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru sos avem nevoie de :
  • 2 bucati de ardei iute
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa medie sau 2 mai mici ( sa fie rosie
  • rezultatul va fi fantastic)
  • 2 linguri patrunjel
  • 2 lingurite de sare
  • ½ lingurita oregano
  • ½ lingurita de frunze de cimbru proaspat
  • 1 frunza de dafin (eu am pus doua
  • dara daca al vostru e proaspat una e de ajuns)
  • 50 ml oţet
  • 50 ml apă
  • 100 ml ulei de măsline
  • 1 lingurita de piper negru

Mod de preparare

În afară de ceapa toate ingredientele se toaca foarte marunt. Bucatile de ceapa pot fi un pic mai mari pentru a avea o muscatura in sos. Se pun toate ingredientele impreuna si se lasa la repaus pentru o jumătate de oră.

Se fierbe oţetul impreuna cu apa, se dăuga la ierburile tocate si se amestecă bine. O lasam din nou sa se odihnească pentru o jumătate de oră. Daca aveti rabdare veti avea un rezultat si o culoare fantastica.

În timp ce se amestecă se toarnă si uleiul de măsline. Acest sos se poate pastra pana la 14 zile sau mai mult. Gustul este muuult mai bun ce a stat 1-2 zile.


Sosul chimichurri poate fi servit la diverse preparate cu sau fara carne.

Reteta de chimichurri a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Irenke.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu blat de cacao si crema de vanilie

......nu imi vine nimic in minte decat ca sunt dezamagita ca frisca mi-a facut probleme dar nu m-am lasat si tot mi-a iesit...

Tort cu blat de cacao si crema de vanilie
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca