Gogosari cu miere si otet

Se pun la fiert otetul, zaharul, mierea si sarea. Cand aceasta fierbe, se oparesc putin gogosarii. Se scot, se aseaza frumos in borcane , se adauga bo

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 kilograme de gogosari mari si frumosi care se taie apoi in jumatati sau sferturi
  • dupa preferinta. 1 litru de otet
  • 250 grame de zahar
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de sare grunjoasa (mare)
  • bobite de mustar si foi de dafin

Mod de preparare

Se pun la fiert otetul, zaharul, mierea si sarea. Cand aceasta fierbe, se oparesc putin gogosarii. Se scot, se aseaza frumos in borcane , se adauga bobitele de mustar si foile de dafin si se toarna peste ei compozitia care intre timp s-a mai racit putin (aveti grija sa nu se fi racit totusi prea mult).

Se capseaza borcanele si se aseaza in camara .
Se vor potrivi de minune cu mancarurile de sezon.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucataras

"picnicul bucatarasilor"

Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucataras
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii