Se aleg gogosari frumosi, se spala, se sterg bine cu un servet curat, se taie codita si cu o andrea se inteapa in jurul cotorului de 4-5 ori. Se asaza
Se aleg gogosari frumosi, se spala, se sterg bine cu un servet curat, se taie codita si cu o andrea se inteapa in jurul cotorului de 4-5 ori. Se asaza in borcane mari de sticla, bine spalate. Otetul cu apa, sarea, zaharul si mierea de albine(daca lipseste mierea, se mai adauga jumatate lingura de zahar), se pune la fiert, se adauga foile de dafin si boabele de ienibahar si se lasa sa dea citeva clocote. Se toarna fierbinte peste gogosarii asezati in borcane. Se toarna treptat, cu polonicul ca sa nu plesneasca borcanul care trebuie infasurat intr-un servet inmuiat in apa. Se pune peste gogosari o mina de tarhon spalat, se acopera gura borcanului cu o farfurioara si se lasa pina a doua zi. Otetul, intrind in gogosari, va avea un nivel mai scazut in borcan. Se mai adauga otet(preparat ca mai sus) ca sa se umple borcanul. Se lasa 2-3 ore si daca in acest timp nivelul otetului scade se umple din nou borcanul. La gura borcanului se asaza doua scindurele in cruce, se leaga cu hirtie celofan pusa in doua. Se pastreaza la loc racoros.
Tot vazand pufoseniile voastre, uite ca m-ati starnit si pe mine, asa ca am pus mana sa-mi fac. Nu stiu de ce am asteptat...
Cornuri cu ciocolataDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata