Peste marinat

Se curata pestele de solzi si se portioneaza in bucati potrivite, cat doua laturi de deget si se sareaza dupa gust. Se incinge uleiul intr-o tigaie s

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg peste 1 kg ceapa 100 g boabe de mustar 100 g boabe de piper 500 ml ulei 3 frunze de dafin sare dupa gust 3 cescute de cafea pline cu otet.

Mod de preparare

Se curata pestele de solzi si se portioneaza in bucati potrivite, cat doua laturi de deget si se sareaza dupa gust. Se incinge uleiul intr-o tigaie si apoi se introduc pa rand bucatile de peste care se tin pana se rumenesc. In borcanele sterilizate la cuptor in prealabil, se aseaza straturi de ceapa taiata solzisori altarnand cu bucati de peste prajit. Printre ele se impart boabele de mustar si de piper. La fiecare borcan se pune o foaie de dafin. Din otet se face o solutie, se adauga la fiecare cescuta de otet trei cu apa. Se adauga solutia la fiecare borcan pana se acopera toate straturile asezate in prealabil. Se infileteaza bine fiecare borcan, se pune la camara ( 16-18 grade celsius ) pentru 3-4 saptamani. Dupa 3-4 saptamani se poate consuma, oasele din bucatile de peste devenind cartilaginoase.


Rece, pe post de aperitiv sau chiar de salata in combinatie cu cartofi copti cu unt sau cartofi nature. Alte retete cu peste recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi

Aceasta rulada este grozava, atat calda cat si rece! Am servit din ea fie cu un pahar de iaurt, fie faceam repede o salata...

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca