Gogonelele, ardeii kapia si ceapa se taie "pestisori". Se oparesc (doar gogonelele si ceapa) in 3 l. apa cu 2 lingurite de sare. Vinegreta se face se
Gogonelele, ardeii kapia si ceapa se taie "pestisori". Se oparesc (doar gogonelele si ceapa) in 3 l. apa cu 2 lingurite de sare.
Vinegreta se face separat, din 0,5 l. apa, 0,5 l. otet, 250 g. zahar, 6 linguri sare, in care se fierbe cimbrul, dafinul maruntit, piperul si mustarul boabe.
Se asaza legumele scoase de la oparit in borcane, iar peste ele se toarna in cantitati egale vinegreta. Lichidul in care au fiert legumele se mai da o data in clocot si se adauga in borcane.
Se pun capacele si se asaza borcanele in pat cald(haine, paturi, etc.) sa se raceasca de la sine. Se poate servi incepind de a doua zi.
Este excelenta linga mincarurile cu carne si garnitura de cartofi, orez, se poate servi inclusiv linga platouri reci si chiar la sandvisuri.
Oare este un lucru normal să realizezi că nu ai făcut niciodată prăjitura ta preferată? haha:)). Am făcut...
Desert prajitura DobosIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.