Vinete cu gogosari

Vinetele cu gogosari sunt gustoase iare pentru aceasta reteta va trebuie 3 kg vinete, 2 kg gogosari.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg vinete
  • 2 kg gogosari
  • 500 g ceapa
  • 500 ml ulei
  • otet dupa gust si
  • sare

Mod de preparare

Pentru vinetele cu gogosari, se aleg vinetele frumoase, se spala si se taie felii rotunde de grosimea unui deget, se sareaza si se lasa sa stea timp de o ora, apoi se storc si se prajesc pe ambele parti in ulei incins, dupa care se lasa sa se raceasca. Gogosarii se coc si se curata de piele si seminte, iar ceapa se taie solzisori. Se aseaza apoi in borcane de 1 litru straturi alternative de vinete, gogosari si ceapa, pana cand se umplu borcanele pe trei sferturi.
Se pune la fiert otet diluat cu apa, la o parte de otet de 9 grade se pun doua parti de apa si sare - o lingurita la 1 l de lichid. Dupa ce se raceste, se toarna peste vinete in borcane de doua degete mai jos decat gura, se leaga cu celofan dublu si se fierb la Bain – Marie timp de 35 de minute din momentul primului clocot.


Se serveste compozitia aranjata pe platou la mijloc, cu gogosari de jur imprejur si pe margine petale din ceapa.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Pogacele cu branza si seminte

Perfecte de rontait 

Pogacele cu branza si seminte
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii