Vinete cu usturoi

Vinete cu usturoi este un mode deosebit de a pune vinetele pentru iarna. Pentru aceasta reteta cu vinete aveti nevoie de 5-6 vinete lungi si subtiri.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5-6 vinete lungi si subtiri
  • o cana mujdei de usturoi
  • 3 cani otet diluat si fiert (1 pahar de otet la 2 pahare apa)
  • 2 frunze dafin
  • 1/2 kg ulei

Mod de preparare

Vinete cu usturoi este un mode deosebit de a pune vinetele pentru iarna. Se spala vinetele cu tot cu coaja si se taie felii groase cam de 2 -3 degete. Feliile se presara cu sare si se lasa la scurs cateva ore. Dupa ce s-au scurs bine, se preseaza si se sterg cu un prosop absorbant de bucatarie si se pun la prajit in uleiul bine incins. Feliile prajite de vanata se ung apoi cu mujdei de usturoi si se aseaza in borcan na peste alta. Peste vinetele din borcan se toarna apoi otetul fiert cu mirodeniile si racit. Se leaga borcanul la gura cu ceolofan dublu.


Vinetele cu usturoi se pot servi dupa maximum 12 zile.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...