Ardei in otet

Ardeii se spala bine. Se adauga la 5 litri de apa cate un litru de otet, 1 litru de ulei si cate 30 gr de sare pentru fiecare litru de lichid. Se las

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ardei
  • 10 l apa
  • 2 l otet
  • 2 l ulei
  • sare
  • usturoi pisat

Mod de preparare

Ardeii se spala bine. Se adauga la 5 litri de apa cate un litru de otet, 1 litru de ulei si cate 30 gr de sare pentru fiecare litru de lichid. Se lasa la fiert iar cand incepe sa clocoteasca se adauga pe rand cate 6-7 ardei la fiert. Se scot, se pun in borcan iar peste ei se adauga usturoi pisat. Dupa ce s-a umplut borcanul cu ardei, se ia amestecul de apa cu otet de pe foc, se lasa la racit si se toarna peste ardei. Se acopera borcanul si se lasa in loc racoros.


Ardeii se servesc langa diferite mancaruri cu legume si carne.

Alte retete:

Placinta de dovleac Rulada de porc Saratele

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...